יום ראשון, 20 באפריל 2014

לחמניות פסח ממכרות

אוקי, אני יודעת שזה בדיליי מטורף! הרי מתכונים לפסח מפרסמים לפני פסח ולא באמצעאבלאני בלוג צעיר וחדש אז יש לי את הפריבילגיה קצת להזדחל מאחור, אבל במתכון הזה אני אפצה על הכול.

 אז בואו נדבר רגע על מצות.


אין לי בעיה ספציפית איתן, חוץ מעובדה מאוד פשוטה: הן פיכסיות. רציני, שחוץ מליל הסדר, אני לא נוגעת במצה אחת אפילו! אלא אם כן סבתא מכינה בומוואלוס (לביבות מצה מטוגנות, אם לא ידעתם) ואז זה חריג...
אבל חוץ מזה, כלום.

סורי פסח - אבל המצות שלך פשוט לא מתאימות לי, אני נאלצת לעצור את זה לפני שזה מתחיל.


אז מה אוכלים במקום מצות יבשות? לחמניות רכות של פסח, שהייתי אוכלת גם במשך שאר השנה.


לא בוכים על חלב שנשפך...

תיקון קטן - בשאר השנה יש קמח נורמלי, אז אולי לא...

אבל במהלך כל פסח, בהחלט כן! ובאמת לא הפסקנו לטחון אותן: בליל הסדר, בארוחת הבוקר שאחרי ליל הסדר, בים עם חברים, בעל-האש כשר עם המשפחה, בבוקר, בלילה ובשאר שעות היממה.

ומשום מה, היו הרבה בקשות למשלוחים השנה...


כדי שתבינו את יחסי הכוחות: הכנתי בשבוע אחד של פסח כבר 5 פעמים! הן עד כדי כך ממכרות.

מכינים כדורים, מושחים במעט חלב וזורים מה שרוצים (בתמונה, אורגנו ושומשום)
המתכון המקורי הגיע אליי ממיקי שמו (היי מיקי ♥) אבל אני עפתי על גיוונים בתוספות מעל:


עם כל תוספת, הכל נחטף - אז תכינו חצי-חצי או שליש-שליש-שליש או תכינו פעמיים אבל אל תכפילו כמויות לפעם אחת! 
ראיתי כמה אתרים מציינים שזה לא יוצא טוב, אז חבל על הניסיון, חבל על המאמץ וחבל על החומרים.

אז אם אתם רוצים כמות כפולה ומגוונת - תכינו פעמיים (או 5, זה גם סבבה). אמנם עבודה כפולה אבל זה שווה.


אז שיהיה לכולם פסח שמח, כשר וטעים!

XOXO
דורין

לחמניות פסח ממכרות

תנור: 160 מעלות > 180 מעלות
זמן אפייה: 10 דקות > 25-30 דקות
כמות לחמניות: כ-30 לחמניות קטנות

מצרכים:
כוס חלב
1/2 כוס שמן קנולה
1-2 כפות דבש

כוס קמח מצה
1/4 כוס קמח תפוח-אדמה
חצי כפית מלח

4 ביצים

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מביאים לרתיחה חלב, שמן ודבש בסיר בינוני.
בינתיים, טוחנים את קמח המצות כדי שיהיה דק (ומוסיפים בדרך גם את קמח תפוח-האדמה והמלח).
כשהתערובת של החלב רותחת, מנמיכים ללהבה הכי חלשה ומוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים עד שהכל נטמע היטב והתערובת נפרדת מדפנות הסיר.
מעבירים את התערובת החמה לקערת מיקסר עם וו-גיטרה ומערבלים במהירות בינונית במשך 2-3 דקות כדי לקרר את התערובת לקראת הכנסת הביצים. מערבבים בערך עד שהתערובת מגיעה לטמפ' גוף.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת, כשהקודמת נבלעת בתוך התערובת. ממשיכים לערבל עוד כ-3 דקות עד שהתערובת אחידה.
יוצרים כדורי בצק על תבנית עם נייר אפייה. לא צמוד מידי מאחר והן מתנפחות.
מושחים במעט חלב וזורים את התוספת שתרצו.
מכניסים לתנור ל-10 דקות. מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופים במשך כ-25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות ותפוחות.



אם הוצאתם את הלחמניות והן מתחילות להתכווץ (אם יקרה, בערך תוך דקה מההוצאה מהתנור), לא להילחץ ולא להתבאס - תחזירו מהר לתנור החם (אפילו תכוונו על טורבו) כדי "לנפח" אותן מחדש ולחזק את הקרום של הלחמנייה. 2-3 דקות והן יהיו בסדר.



- הצעות ותוספות:
* אם תרצו לחמנייה מלאה - תאפו בלי טורבו.
* אם תרצו לחמנייה-פחזנייה, עם חלל בפנים - תאפו עם טורבו.
* ועוד משהו קטן - באחת הפעמים שכחתי להנמיך את החום (לא יודעת איך זה קרה...) ויצאו לי לחמניות-פחזניות. אז לקבלת לחמנייה מהסוג הזה אני משערת שהמנכת החום לאו-דווקא קריטית, אבל אני ממשיכה לאפות על 180 ומנמיכה ל-160 בכל מקרה.
* שלב טחינת קמח המצה לא מופיע במתכון המקורי, אבל לדעתי ככה הלחמניות יוצאות יותר עדינות.
* את כדורי הבצק אני מכינה בעזרת כף קפיצית בינונית - הכי נוח וקל. אם אין לכם, אפשר להשתמש עם כף או 2, תלוי מה נוח לכם, אבל אל תכדררו בידיים - הבצק לא נוח.
* לגרסת פרווה - ממירים את החלב בכמות זהה של מים. לחילופין, לגרסא חלבית מלאה - ממירים את השמן ב-150 גרם חמאה.

*רעיונות לזרייה: סוכר וקינמון, סוכר דמררה, פירות מיובשים קצוצים, מלח, אורגנו, שומשום, מלח ופלפל, זיתים קצוצים... תתפרעו! הכל הולך!

2 comments:

  1. נכון, פסח כבר עבר אבל אחד הדברים שאני הכי אוהבת בפסח זה את הלחמניות פסח.
    מבחינתי לאכול אותם כל השנה בכל גודל אפשרי!
    שלך מאוד מזכירות לי את אותן הלחמניות שאמא של בן זוגי מכינה - מושלמות..
    התוספות ששמת להן אני לחלוטין בעד - התותים המיובשים, חייבת לנסות מתישהו.

    בהצלחה בבלוג החדש והמקסים!!
    ענבל

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה חמודה על המחמאה! להשוות את הלחמניות הענוות שלי לשל אמא וותיקה - הכי הסמקתי!
      וסוד קטן לגבי התותים - אם בכוונתך לשים אותם על הלחמנייה, אל תנסי אחד, כי לא יישאר כלום ;)

      (דרך אגב, מתה על הבלוג שלך!)

      מחק