יום שבת, 7 ביוני 2014

דולצ'יז - Dulchies

הזכרתי כבר מתישהו שיש לי אובססיות קטנות?

למשל נעליים?



או קניות מהאינטרנט? (בדיוק הזמנתי נעליים... באמת.) וסלפי... מן הסתם...

תלחצו לשיר "הולם" את ה-SELFIE#
אז גם אתגרי מנטקה הפכו לאובססיה בשבילי. זהו החודש השלישי ברציפות של אתגרי מנטקה ומחודש לחודש אני יותר נהנית וחסרת סבלנות עד החודש הבא. הציפייה לגלות מה יהיה חומר הגלם הבא, הניחושים שעולים ומנסים לקלוע לחומר הגלם הנכון, התקווה שהניחוש שלי הוא הניחוש הנכון וההתרגשות כשמתגלה חומר הגלם החדש. אובססיה.
אחרי החודש הראשון של ירקות השורש – לא "קינוחי" במיוחד, ואחרי החודש השני של הבננות – שלא אוהבות אותי במיוחד, הייתה תקווה גדולה שיהיה חומר גלם יאה לקינוחים ומאפים ועדיף שתהיה בינינו אהבה הדדית.
כגודל הציפיות גודל האכזבות? אז זהו שלא.
כגודל הציפיות – כך גדולות אף יותר ההתרגשויות!


החודש הוא חודש ריבת חלב, מעין התחכמות לכבוד שבועות, חג החלב. אז לכבוד ההתחכמות הזו התלבטתי אם להמשיך עם הכיוון וללכת על רעיון של שבועות או להתחכם בהפוכה ולהכין משהו שלא קשור לשבועות בכלל – ופה התחיל השיגעון.


ריבת חלב זה דבר כל כך טעים וכל כך מושלם שלמצוא דבר ראוי מספיק להכין איתו זה אתגר בפני עצמו ויש יותר מידי דברים שאפשר להכין. עוגה? עוגיות? עוגת-עוגיות? מוס? פודינג?
אז ללכת על רעיון של שבועות או ללכת על רעיון מקורי ודווקא ממש לא שבועות?
אם שבועות – עוגת גבינה? אפויה? קרה? מאפינס...? רגע לא, פאי! או טארט?
אם לא שבועות – עוגה? עוגיות? עוגת-עוגיות? מוס? פודינג?
עוד פעם הגעתי לשבועות.


המהומה בתוך הראש שלי הייתה מידי גדולה ובגלל שלא הצלחתי למצוא את ההשראה הנכונה עבור ריבת החלב, נתתי לעצמי פסק זמן קטן. פסק זמן של שיטוט רציף ובלתי פוסק בכל מיני אתרים וספרי אפייה כדי למצוא רעיון טוב. ככל שלא מצאתי את הרעיון שלי, כך האובססיה גברה עד שקלטתי שהשעה 2 בלילה כשיש לי לימודים למחרת.


בתוך כל העייפות והטשטוש עלה המוחי רעיון ומצאתי את ההשראה שלי – דולצ'יז. גרסת ריבת-החלב של הבראוניז והבלונדיז.



וכך, בשעה 2 בלילה ניסיתי לחפש מתכון לדולצ'יז, אבל ללא הועיל. לא מצאתי מתכון כזה בשום-מקום. אולי השעה המפוקפקת הקהתה את יכולות הגוגל שלי אז החלטתי שהגיע הזמן סוף סוף ללכת לישון. למחרת, תוצאות החיפוש לא הניבו תוצאות טובות יותר – דולצ'יז לא נראו ברחבי הרשת. 

מה קרה לעולם?


לא יכולתי להרשות לעולם להמשיך להתקיים ללא דבר כל כך מושלם וכך נוצרו הדולצ'יז – הגרסא הארגנטינאית שלי לברואניז האמריקאיים.


עכשיו רק צריך לטוס לארגנטינה, אבל לפני כנסו למנטקה לראות את שאר הבלוגרים הופכים את השלמות של ריבת החלב לדברים מדהימים - באמת שהחודש הזה היה נהדר!

XOXO
דורין

דולצ'יז

מקור: smittenkitchen
תבנית: 23X23 ס"מ
כמות: 16 ריבועי דולצ'יז

תנור: 180 מעלות
זמן: 40-45 דקות 

מרכיבים:
200 ג' חמאה רכה
כוס סוכר חום

2 ביצים

כוס ריבת חלב
כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח
מעט מלח


אופן ההכנה: 
מקציפים את הסוכר החום ואת החמאה עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים. מוסיפים את ריבת-החלב ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבבים רק עד להטמעה.
שופכים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או משומנת) ומשטחים.
מכניסים לתנור שחומחם מראש על 180 מעלות במשך כ-40-45 דקות אבל לשים לב שהדולצ'יז לא צריכים להיות יבשים כמו עוגה, לכן מוציאים את התבנית כשהדולצ'יז עוד לחים.
מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים. ניתן להכניס למקרר על מנת להקל על החיתוך.
שומרים בקופסא אטומה במשך כ-5 ימים.


  הערות ותוספות:
* כמובן ובוודאי שניתן להוסיף אגוזים קצוצים, בוטנים או קוקוס (ויצאו דולצ'יז ארגנטינאים לעילא ולעילא).
* הדולצ'יז לא יוצאים מתוקים מידי, אבל ניתן להפחית בכמות הסוכר. כמובן, תטעמו כדי לוודא שרמת המתיקות נכונה.

10 תגובות:

  1. אני רוצה כזה! זה פשוט נשמע [ונראה] כמו דבר נהדר

    השבמחק
    תשובות
    1. זה נהדר! וטוב שהגיע לעולם :)

      מחק
  2. גם אני רוצה כזה. וגם את קולקציית הנעליים ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחחח בינתיים אני אדאג שהקולקציה תגדל קצת ;)

      מחק
  3. הם נראים ממש עסיסיים - בדיוק כמו שאני אוהבת :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. הם פשוט.. ואוו... האמת, מעולם לא אכלתי בראוניז... אבל זה המרקם שתמיד דמיינתי :)

      מחק
  4. הם ניראים ממש טעימים ואני אוהבת מאד ריבת חלב
    אני גם אוהבת להכין אותה בעצמי שיש לי קצת זמן

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שרציתי להכין לבד ריבת חלב... אבל פחדתי לפקשש עם זה :/ אבל ריבת חלב ביתית לגמרי בTO DO LIST שלי

      מחק