יום שבת, 9 באוגוסט 2014

סקונס ג'ינג'ר ומנגו


פוסט ראשון של אוגוסט - שיא הקיץ, שיא השמש, שיא החופש. התקופה בה אין לך שום מחויבות חוץ מלהתעורר בבוקר, לשתות כוס קפה קפואה ולהירגע, לנוח, לאגור כוחות לקראת החודשים העמוסים יותר ולחבר בחזרה את החלקים בך שקצת התעקמו במהלך החודשים העמוסים הקודמים.
לפני שאכנס לתוך הרוגע והשלווה, יש אתגר חדש של מנטקה שעליי להיענות לו והאתגר החודש כלל לא רק אפייה של משהו טעים, אלא טעימה של אותו חומר גלם בפעם הראשונה.
זהו הג'ינג'ר.


אודה ואתוודה – מעולם לא אכלתי ג'ינג'ר. אפילו לא בסושי. אפילו לא אחד קטן ומסוכר.
לא היה לי מושג איזה טעם יש לג'ינג'ר ובכל זאת היה עליי לאפות משהו בעזרתו.

הפעם הראשונה שטעמתי ג'ינג'ר הייתה בשוק לוינסקי ביום שישי, 25 ליולי, 2014, בסביבות השעה 11 וחצי, קצת לפני שהייתה אזעקה.
הטעם היה חדש לגמרי, מן חריפות מהולה במתיקות ומעט מרירות. הטעם בהחלט הדגיש את תחושת חוסר האונים לנוכח אתגר הג'ינג'ר של מנטקה.


לכל מקרה, קניתי ג'ינג'ר מיובש – כדי שיבהה בי מעל השולחן עד שאהיה מסוגלת להתמודד מולו. וכך הוא נח לו, בשקט, בוהה בי כל פעם שאני חולפת על פניו ורומז לי שיגיע הרגע להתמודד מולו. 


ההתלבטויות עם מה לשלב אותו היו אינסופיות – שוקולד לבן, סילאן, קינמון, לימון, תפוחים, שזיפים, דלעת, בטטה ושאר ירקות. לא הייתי בטוחה מה בדיוק אז המשכתי לחלוף על פני הג'ינג'ר כאילו כלום לא קרה. 


לילה אחד , תוך כדי שכלום לא קורה, דפדפתי בתמונות הישנות שיש לי על המחשב והגעתי לתמונות של הטיול שלי ושל אחותי בלונדון לפני שנתיים. זה היה הטיול הראשון בחו"ל של שתינו, טיול אחרי הצבא שלי, טיול לפני הצבא שלה, טיול יום הולדת 21 שלי וטיול אחיות של שתינו.


עברתי מחדש על כל הרגעים שהיו לנו שם, מהעלייה המרגשת על המטוס וארוחת הבוקר הארוזה של הטיסה, ההגעה למלון המקסים אשר מהחלון שלנו משקיף על קזינו קטן ותיעודי ההמשך של כל רגע ורגע – החיפוש אחר לונדון איי בשעת ערב מאוחרת כשאף אחת מאתנו לא בטוחה איך לקרוא את המפה, הסיור באוטובוס התיירים הפתוח והתלהבות מכל בניין, פסל ותא טלפון אדום. השיט על התמזה, ההליכה בהייד פארק תוך כדי שסנאים מקפצים סביבנו, הפחד ממאות היונים שפתאום עפו לידנו והשעתיים בהן ישבנו בסטארבקס רק בגלל שמצאנו סוף סוףWIFI  שעובד. הפרידה משם הייתה מהולה בשמחה כי התחנה הבאה הייתה פריז ואי אפשר להיות מבואס כשפריז מחכה לך באופק.


בתוך כל העלאת הזיכרונות פתאום קלטתי משהו, באף ארוחת בוקר לא הגישו לנו סקונס, אותה לחמנייה בריטית מפורסמת.
הרגשת קיפוח החלה להתפתח אצלי.


כך עלה לי הרעיון – סקונס. וג'ינג'ר. והמנגו שבמקרר. האמנם?
התלהבתי מהרעיון והתחלתי לחפש מתכון לסקונס. הגעתי לבלוג בשם One City Owl ולמתכון לסקונס פשוט ומקסים שהוספתי אליו את חתיכות הג'ינג'ר המיובש, כדי שיפסיקו לבהות בי ואת המנגו שבמקרר סתם כי זה מנגו.


אמנם בתוצאה הסופית המנגו לא ממש מורגש, אולי כי ריסקתי אותו. פעם הבאה אכין כשהמנגו פשוט חתוך לקוביות ואז הביסים של הסקונס יהיו משובצים במתיקות של מנגו וחריפות של ג'ינג'ר.


אמנם הניסיון שלי עם הג'ינג'ר היה הראשון שלי, אבל שאר משתתפי מנטקה כבר מנוסים איתו ויצרו דברים טעימים, נהדרים ומעניינים ששווה להציץ ולנסות בעצמכם, אז כנסו ל"כחומר ביד הבלוגר" ותנסו איזו עוגייה או שתיים, גלידה, בלונדיז או טראפלס ותתנו לי טיפים לפעם הבאה.

So have a lovely morning

XOXO
דורין.


סקונס ג'ינג'ר ומנגו


מקור: OneCity Owl
כמות: 8 סקונס משולשים
תנור: 180 מעלות
זמן אפייה: 13-15 דקות

מצרכים:
3 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה
כף קורנפלור

1/4 כוס סוכר
מעט מלח

מנגו מקולף טחון
עד 1/4 כוס חלב סויה
1/3 כוס שמן צמחי [קנולה, לדוגמא]

1/2 כוס גינג'ר יבש, חתוך לקוביות קטנות

סוכר דמררה לזרייה (אפשר גם סוכר לבן)

קמח לקימוח


 אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקורנפלור היטב, שיפוזרו באחידות. מנפים הכול לתוך קערה גדולה.
  2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  3. מקלפים את המנגו וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או פוד-פרוססור.
  4. מוסיפים לתוך הקערה עם הקמח את המנגו הטחון והשמן. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה ומתגבשת. 
  5. מוסיפים מעט חלב סויה עד שהבלילה הופכת לבצק מעט דביק.
  6. מוסיפים את הג'ינג'ר המיובש ולשים לפיזור אחיד.
  7. לשים עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מעט קמח עד שמתקבל מרקם נוח לעבודה. 
  8. מכניסים למקרר לחצי שעה שיתקרר ויהיה נוח לעבודה. בינתיים מחממים את התנור על 180 מעלות.
  9. מקמחים מעט משטח עבודה ומשטחים את הבצק לעיגול עבה. חותכים בעזרת סכין חדה, מעט מקומחת, ל-8 משולשים [או יותר, אם רוצים] ומסרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. מושחים כל סקון במעט חלב סויה, זורים סוכר ומכניסים לתנור לכ-13 עד 15 דקות, עד שהסקונס מקבלים צבע זהוב ויפה.
  11. מצננים [או לא] ואוכלים עם ריבה או אפילו סתם ככה.
תפסו אותי על חם

הערות ותוספות:
* חשוב! שימו לב למרקם הבצק לפני הוספת החלב והוסיפו את החלב לאט לאט כדי שלא יווצר מרקם דביק מידי שידרוש הוספת קמח, לישה חוזרת ומרקם קשה לסקונס. תתחילו ממספר כפות חלב והוסיפו בהתאם.
* אם הבצק יוצא דביק, כמובן להוסיף קמח. לא לשכוח לקמח מעט גם את משטח העבודה.
* טעם המנגו לא מודגש מספיק כשהוא טחון, לכן אני ממליצה להוסיף את המנגו כשהוא חתוך לקוביות.
* אם אתם אוהבים ג'ינג'ר במיוחד, ניתן להגדיל את הכמות, עד לכוס בערך.
* קינמון יכול להיות תוספת מעניינת, בערך ככפית.
* לדעתי קוקוס טחון יכול להיות גם מעניין. לדעתי 2-3 כפות יספיקו, אבל זה כבר לטעמכם האישי.



תגובה 1:

  1. מנגו וג'ינג'ר! נשמע אדיר! :) והסקונס נראים ממש טוב!

    השבמחק